​Wat zijn de voordelen van de W&W Eendenkorrel voor watervogels ten opzichte van legvoer of opfokvoer?

In vergelijking met (gewoon) legpluimvee is de behoefte van watervogels grotendeels hetzelfde, maar zijn er toch enkele belangrijke verschillen :
 
  • De meeste legkippen hebben een hoge eierproductie en daardoor extra calcium nodig. Watervogels leggen veel minder en in de winter vaak helemaal niet. Daarom hebben ze minder behoefte aan calcium. In principe kunnen watervogels ook het gewone legvoer hebben (Scharrel-Korrel of Scharrel-Meel). Maar wil je ze toch iets minder Calcium geven, dan is het beter om de speciale W & W Eendenkorrel te geven; hierin zit namelijk géén extra Calcium.   Indien de watervogels WEL leggen is het aan te raden om wat extra grit ter beschikking te stellen. Of om de W&W korrel op te mengen met Scharrel-Korrel of Meel, bijvoorbeeld 50% - 50%.
 
  • De W&W Eendenkorrel bevat een lager energiegehalte en minder methionine en cysteine (dat zijn aminozuren, de bouwstenen van eiwitten) dan legvoer of opfokvoer. Een hoog energie- en eiwitgehalte kan de vedergroei teveel stimuleren,  en dat kan wederom voor problemen zorgen ( zoals te zware pennen of zweervleugels). Het bijvoeren van een extra granenmengsel en/of extra grit kan nooit kwaad; deze producten bevatten weinig of géén eiwit