Het Green-Line concept

De 5 Extra's van Green-Line®
De meeste pluimveevoeders worden samengesteld op basis van ervaringen binnen de professionele houderij (voor zoveel mogelijk eieren of een hele snelle groei). HAVENS Green-Line® voeders voor kippen, hoenders, water-, siervogels, etc. zijn anders. De nadruk ligt bij HAVENS Green-Line op een gelijkmatige en natuurlijke groei en eiproductie.

Alle Green-Line® Voeders zijn niet alleen 100% natuurlijk, maar ook 100% gezond en compleet. Hieronder de vijf belangrijkste extra's! 


1. Extra Aminozuren
Aminozuren vormen de bouwstenen van eiwitten en vormen de basis van het leven. Daarom bevatten de Green-Line Voeders verhoogde gehalten aan de belangrijkste aminozuren zoals lysine, methionine, cysteine, enz.

2. Verhoogde vitaminegehalten
Voor een optimaal functioneren van vele lichaamsfuncties zijn niet alleen vitamine A, D3 en E erg belangrijk, maar ook de K- en B- vitaminen zoals Vit. K3, B1, B2, B6 en B12, panthotheenzuur, foliumzuur, niacine, biotine, etc. Alle Green-Line voeders* bevatten vitaminegehalten die ruimschoots de behoefte van het dier in iedere levensfase afdekken.
* m.u.v. de graanmengsels.

3. Extra plantaardige oliën (en extra linolzuur)
Voor de productie van eieren moeten vetten in het voer door de lever worden omgezet in opneembare vetzuren. Green-Line voedersbevatten goed verteerbare plantaardige oliën met hoge gehaltes van het essentiële vetzuur linolzuur, waardoor de lever van de kip zoveel mogelijk ontlast wordt.

4. Meervoudige Calcium- en Fosforbronnen
Voor een sterk gestel en goede eischaal zijn calcium (Ca) en Fosfor (P) zeer belangrijk. Green-Line voeders bevatten een uitgekiende Ca/P verhouding voor ieder type voer. Bovendien wordt in de Ca- en P-behoefte voorzien door drie natuurlijke Ca- en P-bronnen. Zo komen uw dieren nooit iets tekort.

5. Natuurlijke caroteenbronnen
De dooierkleur van een ei wordt bepaald door natuurlijke pigmenten in het voer zoals caroteen. Bij tentoonstellingsdieren is de hoeveelheid caroteen in het voer in het bijzonder belangrijk; het zorgt (naast erfelijke aanleg) voor de kleur van de snavel, kam, poten en veren.
Daarom bevatten Green-Line voeders veel caroteen, dat van nature aanwezig is in maïs, maar ook in bepaalde groenvoeders zoals luzerne. Het is bovendien zeer gezond, want bètacaroteen is een voorvorm van Vitamine A.